Anasayfa » Instagram » Instagram Kaydedilenler Nedir?

Instagram Kaydedilenler Nedir?

Instagram Kaydedilenler Nedir?

2016 yılında geliştirmelerini büyük bir hızla devam ettirmekte olan Instagram uygulamasında yeni gelen özelliklerden olan Kaydedilenler özelliği sayesinde artık istediğimiz fotoğraflara kolaylıkla erişebileceğiz. Instagram Kaydedilenler özelliğini sizlerde kullanarak bir fotoğrafı kendi profilinizde ayrılan yere kayıt ederek ilerleyen günlerde o fotoğrafa tekrardan bakmak isterseniz bu özelliği kullanabilirsiniz. Instagram Kaydedilenler kısmında kayıt etmiş olduğunuz fotoğrafları veya videoları sadece sizler görebilirsiniz. Tekrar görmek istediğiniz fotoğrafları veya videoları kayıt ederek bu kendi profilinizde sizlere ayrılan özellikler kısmından kolaylıkla görebilirsiniz. Peki, bir fotoğrafı veya videoyu nasıl kayıt edebiliriz? Başka bir kişinin veya sizin paylaşmış olduğunuz paylaşımı kayıt edebilmek için ilk olarak o paylaşımı açınız ve paylaşımın hemen altında yer alan kurdele işaretine dokunarak buradan kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Ve ardından kaydetmiş olduğunuz paylaşımlara tekrardan ulaşmak istiyorsanız kendi profiline giderek buradan Instagram Kaydedilenler seçeneğine dokunarak kaydetmiş olduğunuz paylaşımlara erişebilirsiniz. Peki, Instagram Kaydedilenler’de yer alan bir paylaşımı nasıl kaldırabiliriz veya nasıl silebiliriz? Bunun için kaydetmiş olduğunuz fotoğrafı veya videoyu açınız ve ardından siyah olan kurdele işaretine tekrardan dokunarak kayıt işlemini iptal edebilir ve onu Instagram Kaydedilenler seçeneğinden kaldırabilirsiniz.

Instagram Kaydedilenler Kayıt Edince Bildirim Gider Mi?

Bir başka kişinin fotoğrafını veya videosunu kayıt ettiğiniz zaman karşı tarafa herhangi bir şekilde bildirim gitmemektedir. Instagram’da kaydedilenler özelliğini sizlerde kullanarak kaybolmasını istemediğiniz fotoğrafları şimdiden kayıt etmeye başlayın.

Instagram Kaydedilenler Bilinmesi Gerekenler

  • Şayet bir başka kişinin paylaşmış olduğunu gönderiyi kayıt ettiyseniz ve o gönderinin sahibi gönderiyi sildiği vakit sizin Kaydedilenler kısmından da silinecektir.
  • Herhangi bir gönderiyi kayıt ettiğiniz zaman başka gönderinin sahibine kesinlikle bildirim gitmez.
  • Kaydetmiş olduğunuz fotoğrafları & videoları sadece siz görebilirsiniz.
  • Instagram hesabınızdan çıkış yapsanız dahi o gönderiler halen profilinizde yer alır.
  • Bir başka kişi sizin Instagram hesabınıza girse dahi kayıt etmiş olduğunuz fotoğraflar yine orada yer alır.

Bir önceki yazımız olan Instagram Yakındakiler Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.